Pehea e hānai ai i ka broiler, ka moa a me ka ʻiole

ʻO ka hana mua, ʻo ia ka hōʻoia ʻana he wahi mahana, maloʻo, pale a pahu pūnana paha kēlā me kēia moa e waiho ai i kāna mau hua.Pono kēia ma kahi kokoke a ma ka honua paha e hiki ai i nā moa ke komo i loko a i waho me ka palekana.
E kau i kahi mauʻu i loko o ka pahu pūnana e mālama ai i ka maʻemaʻe a me ka mahana o nā hua a pale i ka pohā.
Aneane pau ka manawa o ka moa i na hua;No laila he mea maikaʻi e waiho i ka meaʻai a me ka wai ma kahi kokoke i kahi e hiki ai iā ia.
He 21 mau lā e ʻō ai ka moa.E mālama nui ka moa i kāna mau moa, no laila e hoʻokaʻawale iā lākou mai nā moa ʻē aʻe a nui a ikaika.
E hōʻoia i ka loaʻa ʻana o ka wai a me ka ʻai i nā moa, ʻaʻole e mālama i ka nui i loko o ka pā.Pono lākou a pau i wahi e neʻe wale ai, a hohola i ko lākou mau ʻēheu.
E mālama i nā moa i nā hui liʻiliʻi ma kahi o 20. E kōkua kēia i ka pale ʻana i ka hakakā a me ka hoʻokūkū, ʻoiai ma waena o nā moa.Mai hoʻopaʻa i nā moa i loko o ka hale hoʻokahi e hakakā ai lākou.
E mālama i hoʻokahi moa no kēlā me kēia 10 moa.Inā mālama ʻoe i nā moa ʻoi aku ka nui ma mua o nā moa, hiki i nā moa ke hōʻeha i nā moa ma ka hana pinepine ʻana me lākou.No ke kumu like, e like ka nui o nā moa me nā moa.Inā ʻoi aku ka nui o lākou, hiki iā lākou ke hōʻeha i nā moa i ka wā o ka male ʻana.

nūhou1

Hanai
Pono nā moa i ka meaʻai kūpono a hui pū ʻia e noho olakino.Hiki iā lākou ke ʻai i ka hui ʻana o nā meaʻai i koe e like me ka mealier-pap, ka berena, nā mea kanu a me ka mealier.He meaʻai nui ka meaʻai moa kalepa.
Pono e ʻoki ʻia kekahi mau meaʻai (ʻo ka paukena paʻakikī, no ka laʻana) i 2 mau ʻāpana liʻiliʻi a i kuke ʻia i mea e palupalu ai ka moa e ʻai ai.
No ka hana ʻana i nā hua ikaika, olakino a me nā moa, pono e lawa ka calcium i nā moa.Inā ʻaʻole ʻoe e hānai iā lākou i nā ʻai papa pāʻoihana, e hāʻawi iā lākou i ka limestone grit, ʻoyster shell a i ʻole ka nui o ka ʻai iwi maʻamau.
Inā ʻoi aku ma mua o 10 mau moa i loko o ka hīnaʻi, e māhele i ka ʻai i ʻelua pahu, i loaʻa i kēlā me kēia manu ke kuleana.

nūhou2

Hoomaemae
E hōʻoia i ka loaʻa mau ʻana o kahi kīʻaha hānai i loko o ka pā.E hoʻokiʻekiʻe i ke kīʻaha meaʻai, a i ʻole e kau ʻia ma luna o ka hale e pale ai i ka hele ʻana o nā moa i ka meaʻai.
E mālama i ka meaʻai maloʻo a pale ʻia mai ka ua, a hoʻomaʻemaʻe mau i nā pahu, me ka wehe ʻana i ka meaʻai kahiko.
Hiki i nā hīnaʻi lepo ke alakaʻi i ke olakino maikaʻi ʻole a me ka maʻi.No ka mālama pono ʻana i ka maʻemaʻe, e nānā pono i kēia mau mea:
●E hoʻomaʻemaʻe i ka papahele o ka hale i hoʻokahi manawa i ka pule;
●E kau i ka mauʻu ma ka papahele no ka hoʻomoʻa ʻana i ka lepo o ka moa, ʻoi aku ka nui ma lalo o nā perches moe.E hoʻololi i kēlā me kēia pule, me ka mauʻu a i ʻole ka moena i loko o nā pahu pūnana;
●E hoʻomaʻemaʻe i ka papahele o ka hale, no ka mea, makemake nā moa e ʻōwili i loko o ke one (kahi ʻauʻau lepo), e kōkua ana i ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i ko lākou hulu a me ka hoʻopaʻa ʻana i nā parasite e like me nā mite a me nā maki;
●E hōʻoia i ka hili ʻana o ka papahele o ka hīnaʻi i kahe ka wai a maloʻo ka hale;
●Inā hōʻiliʻili ka wai i loko o ka hīnaʻi, e ʻeli i kahi ʻauwaha a i ʻole ka ʻauwai e puka ana i waho, e maloʻo ai ka papahele.

nuhou 3


Ka manawa hoʻouna: Nov-05-2020